Gatelys til Norska!

Idrettslaget har nå inngått samarbeide med to aktører for å få til gatelys til Norska. 


Det er Sparebankstiftelsen i Tingvoll og Fred Olsen Renewables AS som nå blir med å finansiere gatelys fra Storset og opp på Norska. 

Bakgrunnen for tiltaket er at turen til Norska har mer og mer blitt en helårs tur. I år er første året den er Stikk Ut vinter, og hver sommer er den Stikk Ut sommer. 

Ideen til gatelys har det blitt ruget på i mange år. Men med dagens teknologi vil det nå være fult mulig å få et fint og miljøvennlig anlegg oppover. 

Fred Olsen Renewables AS ble veldig interessert da de ble kontaktet, og sammen med Sparebankstiftelsen ble man fort enig om å gjennomføre et pilotprosjekt med gatelys til et turmål. 

Gatelysene vil bli monterte med ca 25 meters mellomrom. De vil bli ladet av solceller som er på toppen av pålene. I tillegg vil de virke på bevegelse og skumring. Dermed virker altså  kun når noen går forbi. 

Idrettslaget er glade for nå endelig å få på plass dette prosjektet og håper at pilotprosjektet kan bli en ny standard for å få folk ut på tur. 

I Stikk Ut leiren i Molde, så er de veldig begeistret for ideen. De mener at med de mange mørke kveldene høst og vår, vil gatelys bli et godt tiltak for å få enda flere ut på tur etter arbeidstid. De heier på prosjektet og hvis det blir en suksess, så ønsker de å utvide dette til de mest besøkte turmålene i hver kommune først og fremst.

Idrettslaget vil starte arbeidet med monteringen så snart forholdene tillater det. Kostanden er beregnet til ca 750.000,-

2. april: (PS: Det var en spøk…)

Legg igjen en kommentar