Norska


Bilde: Vinter på toppen av Norska. 

Norska er et at de mest besøkte turmålene i Tingvoll, både sommer som vinter. Toppen ligger på 450 meter og man har fin utsikt rundt til flere kommuner på Nordmøre. Norska er ofte med som StikkUt turmål.

Skal du gå til fots, så kjører du mot Vågbø, tar av til venstre mot Tørrlenda. Når du kommer til Storset, skal du opp til venstre. (skiltet). Her passerer du Vasstårnet (rundt bygg helt inntil veien). Etter nye 50 meter, tar du til venstre og kjører opp til en stor parkeringsplass.

Her er det skilter som du bør lese, og en sittebenk du kan bruke for å vente på turkamerater.


Bilde: Kloppene over første myra og bekken

Turen går mot nord, igjennom skogen og inn på en traktorvei som man følger helt opp til “”krysset” til skihytta. Traktorveien går der over til sti og du går til høyre, ca 120 grader. Her er det godt merket sti helt til toppen. Det er i regi av idrettslaget bygd klopper over de våteste områdene, og det går fint å gå med joggesko helt opp. Kloppene bevarer naturen og turen blir tørrere. Etter bekken, kommer det som mange kaller “bratta” Her er det litt mer stigning, før det jevner seg utover igjen og man går oppover bergene og ender opp på toppen.

Om vinteren så gås det opp med truger og sko med pigger eller brodder. Det er jevnt med folk som går opp, så det er som regel fin sti het til topps. Parkeringsplassen blir brøytet, og tråkkemaskinen kjører ca halvveis ned når det er snø. Det ferdes også en del skigåere. de følger samme spor/trasse til ovenfor de første kloppene. Her går ofte skiløperne litt mer til høyre hvor det er bedre terreng for ski. Ned igjen så er det ofte kjempefine forhold for randonee og frikjøring i snøen. Det blir ikke kjørt opp spor fra krysset ved skihytta og opp på Norska.

Sommerstid er det også mange som sykler på Norska.

Turen er 2,36 km en vei og har en stigning på ca 329 meter.

Du finner mer info på Morotur.no

Del denne siden