Turmuligheter

Tingvoll IL har lagt til rette for mange turmuligheter i Tingvoll.

Sommer: 
Med utgangspunkt i lysløypa, hvor det er en stor parkeringsplass, så kan du gå rundt hele lysløypa. Vi har en liten runde som er asfaltert, og den kan brukes med rulleski, vogn, rullestol, rullator o.l. Ellers så har resten av lysløypa på ca 3 km gress/grusunderlag. Lysløypa kan både gås, løpes og sykles om sommeren.

Man kan også gå rundt om Øygardsneset. På kartet ser du 1 tallet. Den stien er en gammel traktorvei/sti fra lysløypa til Almviksvingen. Den er fremkommelig og gjør at man kan kun gå over RV70 og komme på gammelveien mot høgda. Der går det sti helt ned til Øygardsneset. Her følger man en fin traktorvei innover til Tingvoll Gard.

Her kan man gå opp til fjøset, forbrenningsanlegget og opp i lysløypa. Eller så kan man gå videre forbi Tingvoll gard på oversiden, og ta veien opp mot RV70. På Tingvoll Gard har den en liten klatrepark som er åpen for alle hele året.

Ellers kan man gå bort til Einlia i Einliavegen, så opp Tollhaugen og over til Reitvegen. Her er et lite stykke på sti før man kommer ned på Liavegen og bortover til Reitvegen.

Da kan man følge veien mot Tørrlenda og gå ned via Vonheim, til RV70 og opp til lysløypa igjen, eller rett ned Reitvegen til Grandekrysset.  Man kan også gå oppover til Tingvoll Museum og følge stien ned til lysløypa igjen.

Disse løypene kan også sykles.


Fra lysløypa kan man gå eller sykle opp til Tingvoll Museum, og videre opp på Reitfjellet. Her er det laget ny vei, med god støtte fra Sparebankstiftelsen i Tingvoll, over til Vasslia. Denne veien er et samarbeide mellom Tingvoll IL og Torjulvågen IL.
På veien er det flere gapahuker hvor man kan ta seg en pause og nyte både været og naturen.

Ved Bergemsvatnet er det mulighet for bading.

Vinter:
Om vinteren er det oppkjørt med tråkkemaskin og snøscooter i lysløypa og opp på Reitfjellet og til Langdalshytta. Se linken Skispor oppe i menyen for å se hvor og når løypene er oppkjørt.