Utsikten


Kort om turen

Turen, som her er beskrevet, starter fra skistadion i Tingvollvågen. Herfra følger en skitraseen som går opp til museet og videre over Reitfjellet. Etter 0,9 km er det skiltet hvor en skal ta av fra traseen og følge skogssti 0,55 km som går i blåbærlyng og fin furuskog. Den første 0,9 km egner seg godt for terrengsykkel.

Fra parkeringa på stadion går en inn på stadionområdet og følger løypetraseen rett frem. Skilt med pil på når en går ut av stadionområdet. Nå følger en løypetraseen ca. 0,7 km i slak motbakke helt til en kommer til skilt med pil som peker til venstre der traseen svinger til høyre. Følg merket skogssti fram til utsiktspunktet. Herfra kan en skue ut over Tingvollfjorden og over til Flemma og Reinsfjellet.

Når en kommer tilbake på løypetraseen igjen, kan en fortsette videre oppover langs denne og koble seg inn på turmålene Høglia og Geilhaugen. Se egne turbeskrivelser.

Adkomst og parkering

Dersom en kommer riksvei 70 fra vest (Kristiansund) finner en avkjørselen til Lysløypa/Tingvoll skistadion til venstre like etter at en har passert blått stedsnavnskilt med “Tingvoll” på. Her vil en også se skilt for parkering. Kommer en fra indre strøk – øst, blir avkjørselen på høyre side 0,15 km etter at en kommer ut av 50-sonen.

Turen er 1,4 km en vei. Stigningen er på 86 meter fra starten og turmålet ligger på 179 moh. Turen tar ca en time totalt.

Du finner mer turinfo på Morotur.no

Del denne siden