Tingvoll Friluftspark

Tingvoll IL har satt ned en prosjektgruppe som skal jobbe for å utvikle Tingvoll Friluftspark.

Prosjektgruppa består av Tove Husby, Unni Støbet Lande, Øyvind Bergslid Rolland, Asmund Kristoffersen, Håvard Steinshamn og Roger Skjegstad.

Friluftsparken skal bygges rundt anlegget i lysløypa, og skal være et anlegg som folk i alle aldre skal kunne bruke både sommer og vinter. Vi ser for oss at parken blir et naturlig utgangspunkt for mye forskjellig aktiviteter i Tingvollvågen.  Det ryktes at kommune skal legge ned Jakobsbrønnen som reserve drikkevannskilde. Det er det brune bygget oppe i lysløypa. Idrettslaget ønsker å ta det over nygget og innrede huset som varmestue, kjøkken, toaletter osv. Kjelleren kan bli lager.

I tillegg så har vi ideer om følgende i friluftsparken:

1: Skøytebane: 
En støpt betongbane som kan deles inn i et isheokey og et friskøyte området. Om sommeren så kan det brukes til feks minigolf, landhockey, basket osv.

2: SkileikI
Området vest for skiskytterstadion ønsker vi å anlegge et skileikområdet med orgeltramp, hopp, kulekjøring osv. Dette kan brukes av lekne barn i alle aldre.

3: Pumptrack
En pumptrack er en «kulekjøringsbane» for sykkel, balansesykkel, skateboard, rulleskøyter, sparkesykkel osv. Dette er noe for folk i alle aldre.  Man står på sykkelen og «pumper» fart over kulene.

4: Trimpark / balansepark / klatrepark /naturlekeplass
Her tenker vi oss diverse apparater for folk i alle aldre. Vi ser for oss diverse områder spredt rundt i parken i forskjellige aldersgrupper. Et for de aller minste, kanskje opp til 5-6 år, så et for 6-12/13 og et for de over. Kanskje en egen klatrevegg? Vi skal ha fokus på at alle apparater skal kunne brukes uten tilsyn av andre enn foresatte.

5: Turstier og sykkelstier
Vi ser for oss at vi kan bygge sykkel og turstier med utgangspunkt fra friluftsparken. «Downhill» sykkelsti fra museet? Enkle stier rundt om lysløypa for de aller minste?

6: Frisbeegolf
Her er det muligheter for å lage en bane rundt i lysløypa. Kanskje kan vi utvide nedover rundt om på Øygardsneset?

7: Turorientering
Her vil vi allerede i år komme igang med å sette ut poster i lysløypa for at spesielt barn og unge, skal kunne gå på jakt etter orienteringsposter.

8: Randonee område
Vi har diskutert at på sikt, ønsker å få ryddet litt skog mot toppen av Norska evt andre steder, for å kunne legge til rette for mer randonekjøring om vinteren.

9: Hengekøyeplasser
Her ønsker vi å se på muligheten for å kunne lage bål/hengekøye/gapahuker på eksisterende og nye steder rundt om i Tingvollvågen, som feks Øygardsneset, i friluftsparken osv hvor man kan ta seg en tur på overnatting. Kortreiste turer.

10: Kunstsnøanlegg.
Med i prosjektet ønsker vi å legge til rette for å kunne kjøpe inn et kunstsnøanlegg. Dette vil bedre forholdene for skigåing i begge endene av sesongen.

11: Hinderløype
Vi har noen ideer om at vi kan utvikle en del hinderløype aktiviteter som kan brukes av store og små som team buldring og moro. Dette er en aktivitet som kan skaffe inntekter til parken.

12: Møteplasser
Vi ønsker å lage flere møteplasser i parken med baker, bålpanner osv for helårsbruk, slik at man kan være mange «kohorter»

Vi søkte Sparebankstiftelsen i Tingvoll om midler til et forprosjekt. Vi fikk 160.000,- og vi har gjort avtale med Norconsult om at de skal lage en plan over området sammen med oss. De kommer på befaring i august, og før jul regner vi med å ha forprosjektet klart.

MEN, vi ønsker at alle andre som er brukere kan komme med gode innspill og ideer som vi kan ta med i planleggingen. Ingen ide er for dum, her er det bare å kaste ut alt mulig. Så får vi se hva vi kan få til!

Har du et innspill å komme med? send det på mail til roger@skjegstad.no

[mappress mapid=”4″]