Kjerkjeberget


Kirkeberget er en topp som ligger sør for Tingvoll sentrum. På toppen er du på 611 moh og har flott utsikt til veldig mange fjell og kommuner på Nordmøre. På toppen finnes en plate med navn og piler for å få svar på hva fjelltoppene rundt heter.

Det er flere muligheter for å gå opp på Kirkeberget.

Koksviklia:
denne turen starter ved Sellanrå, Tingvoll Grendahus. Her har Christian og Else Koksvik gjort en stor innsats med å legge tilrette for stier. Du går rett fra parkeringsplassen og østover. Da du kommer opp til et grustak deler veien seg i to. Du kan gå rett oppover lia, eller gå skogsveien som er litt gjengrodd bortover lia. De to traseene møtes igjen lengre opp i lia, og du følger den tilbake mot øst.

Så går det sti oppover til “brona” og videre innover til toppen.

Rimstadlia: 
Også denne traseen starter ved grendahuset. Men du går mot sør på veien som starter rett før, på høyresiden,  før du kommer til parkeringsplassen. Du følger en grusvei innover, og når den begynner å stige, svinger den til venstre og går oppover lia. Så kommer du inn på stien som går oppover omtrent under kraftlinja. Området oppe i Rimstadlia kan være litt vått.

Turen er ca 7,6 km tur retur, og det går fint an å ta den som en rundtur.

Del denne siden