Utviklingsstipend til Vilde


Vilde Pommeresche Aasprang har vokst opp med idrett i Tingvoll. Nå har hun blitt Norgesmester i fotball.

Vilde var med på flere idretter i oppveksten i Tingvoll IL. Men det var kanskje fotballen som lå hennes hjerte nærmest? Da hun var ferdig med 10. klassen, flyttet hun til Molde for å spille fotball og gå skole.

Hun har spilt både på 16 og 19 års laget, samt i kvinner 2. divisjon for MFK. Fjorårets sesong ble avsluttet med 3-2 seier over Klepp på Intility Arena i Oslo. Dermed ble Vilde Norgesmester i fotball jenter 19 år med MFK.


Bilde: Vilde i fint driva med ballen. Foto: Peder Aasprang

For den innsatsen fikk hun på mandagens årsmøte i TIL utdelt et utviklingstipend på 5000,- fra idrettslaget. I tillegg var ordfører Arne Magnus Aasen på plass, og på vegne av kommunen fikk hun 1000,-. Både Arne Magnus og leder JP skrøt av Vilde som har trent målrettet for å komme dit hun er idag, og at hun er en god representant for både TIL og kommunen.

Vilde selv kunne ikke stille, siden det var trening og en viktig kamp på trappene. Derfor møtte hennes far, Peder opp og tok imot prisen på hennes vegne. Han fortalte at Vilde var glad for oppmerksomheten, og hun lover at hun skal komme til Tingvoll for å delta på noe når det passer. Hun er en hjemmekjær type som liker seg på Tingvoll, sa Peder.

Vilde spille i midtforsvaret til Molde Kvinner og de skal snart ut i treningskamp mot Brann som er norgesmestre. – Det kan bli en travel dag på jobb for forsvaret og midtbanen, sa Peder.

Vi gratulerer Vilde og ønsker henne lykke til videre i karrieren.


Bilde: Vilde Pommeresche Aasprang spiller fast på MFK´s kvinnelag. (Bildet er tjuvlånt fra moldefk.no) 

Del denne siden

Legg igjen en kommentar