Utnevnt til æresmedlemmer!


To profilerte utøvere som har representert Tingvoll Idrettslag i en årrekke, har å blitt tildelt æresmedlemskap.

Synnøve Solemdal og Nils Erik Ulset har i en årrekke vært aktive ski og skiskyttere og representert Tingvoll IL.

På mandagens årsmøte kunne en stolt leder Jens Petter Olsen fortelle at de begge har blitt utnevnt til æresmedlemmer i Tingvoll Idrettslag.

Synnøve debuterte i verdenscupen i 2009 og var aktiv til 2020. På de årene ble hun verdensmester fire ganger i kvinnestafett, hun har en bronse i kvinnestafett og i tillegg to gull i mix stafett. Som junior har hun to VM sølv i stafett, en bronse i sprint og en bronse i jaktstart.

I EM U26 har hun et gull på jaktstart, ett sølv på normal og en bronse på sprint. I verdenscupen for senior har hun to førsteplasser i jaktstart, to andreplasser på normal og fellestart, en tredjeplass i jaktstart og fire førsteplasser, tre andreplasser og to tredjeplasser i kvinnestafett.

I NM har hun fem sprintsølv på ulike distanser og i 2016 fikk hun kongepokal for gull på sprint og jaktstart, samt sølv på fellesstarten. Hun har også medaljer fra sommerskiskyting.

Synnøve er på jobb under VM skiskyting og kunne ikke være tilstede mandag kveld, men foreldrene Liv Solemdal og Kjetil Valde tok imot æresbevisningen på vegne av Synnøve. De kunne fortelle at Synnøve hadde det veldig morsomt da hun startet med skiskyting i Tingvoll, og de fremhevet spesielt det fine miljøet og de trivelige menneskene som var med.

Nils Erik har gått mellom 400 og 500 renn i sin karriere som paraløper. Han har vunnet fire VM gull, tre OL gull og har fem World cup seire. Han har 31 internasjonale medaljer, og en rekke nasjonale titler som har selv ikke har oversikt over.

Nils Erik ble med på skiskyting i ung alder siden hans far Ola og storebror John Ola var med. Også han fremhevet det gode miljøet og gode treningsforhold han har hatt. Nå vil han selv være med å legge tilrette for at både hans egne og andres barn skal få de samme mulighetene som har fikk.


Bilde: Liv, Kjetil og Nils Erik med skulpturene Flyt. 

Begge to fikk overrakt hvert sitt kunstverk laget av Christin Løkke. Hun har laget to skulpturer hun kaller Flyt. Skulpturene er i en serie om vår felles historie, kysthistorie og sjøsamiske spor. Det er en kommentar til forfatningen av fisken i havet, kystkulturen og fjordfiske. Verket er kraftfullt visuelt, men også sårbare, skriver Christin i et følgeskriv til de to prisvinnerne.  

Vi gratulerer med vel fortjente priser til de to gode ambassadørene for Tingvoll, både i inn og utland. 

Del denne siden

Legg igjen en kommentar